Een magnetiseur is iemand die door middel van handoplegging energie doorgeeft. Magnetiseren is een vorm van paranormale geneeswijze.

Magnetiseren is het geven van positieve energie en het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel, waarbij het opruimen van zgn. ‘blokkades’ centraal staat.

Magnetiseren is een aanvulling op de reguliere behandeling en beslist géén vervanging

De energie die een persoon ontvangt, wordt via de handen overgebracht. Hierbij raak ik uw lichaam niet aan. De energie gaat naar de delen van het lichaam die niet goed doorstromen (de zgn. ‘blokkades’). Daardoor wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd en wordt de klacht verlicht of verholpen.

Vaak is het prettig om het magnetiseren te combineren met een coaching-sessie. Indien gewenst kunnen we dan verder ingaan op wat u tijdens de sessie ervaart en hoe u zelf kunt bijdrage aan het opheffen van energetische blokkades.

Klachten

Klachten waarbij magnetiseren kan bijdragen tot herstel:
– angsten
– blessures
– burn-out
– darm-/spijsverteringspijn
– herstel na een operatie
– hoofdpijn
– huidproblemen
– innerlijke onrust
– lusteloosheid/gebrek aan energie
– menstruatiepijn
– slaapproblemen
– zenuwpijn

Het is belangrijk om te weten dat pijn in de meeste gevallen een fysieke oorzaak heeft. Zonder de oorzaak van uw pijn te kennen is het niet aan te raden om een magnetiseur te raadplegen omdat pijn een fysiek signaal kan zijn dat er iets mis is met uw lichaam.

Iedereen ervaart een behandeling anders; de één wordt slaperig, anderen voelen een warmte en een enkeling ervaart het juist als verkoelend of koud. Ook is het mogelijk dat er emoties los komen – iedereen ervaart het op zijn eigen manier, we zijn tenslotte ook allemaal anders.

Mijn ervaring is dat als de klacht tijdens de behandeling erger wordt, er fysiek meer  aan de hand is en het raadzaam is om een medisch specialist te raadplegen. Het kan ook zijn dat u niets voelt tijdens een behandeling, wat niet wil zeggen dat er niets gebeurt. De energie stroomt daar waar het nodig is.

Een magnetiseur stelt géén diagnose en geeft géén advies over medicijnen…

De keuze van een korte of lange behandeling hangt af van de aard  van uw klacht. Chronische aandoeningen hebben een langere behandeling nodig omdat dit meestal gepaard gaat met meerdere klachten.
Een korte behandeling is erg geschikt voor onderhoud van uw energiebalans.

Overleg met arts

Een behandeling mag alléén in overleg met een arts bij:
– epilepsie
– bij ontstekingen
– indien u antidepressiva slikt
– u lijdt aan verslaving
– te hoge bloeddruk (tijdens een behandeling kan die nog hoger worden)
– diabetes (bloedsuiker kan door een behandeling dalen)

Chemokuur en bestraling

​Wanneer u in aanraking bent gekomen met kanker en behandelingen moet ondergaan zoals chemokuren of bestraling, kan een energetische behandeling verlichting brengen. Doordat uw energie weer gaat stromen worden de afvalstoffen, die ten gevolge van de chemokuren nog in uw lichaam zitten, sneller afgevoerd. Hierdoor gaat u zich energieker voelen.
De behandeling zorgt er ook voor dat u kunt ontspannen. Tijdens, maar ook na chemotherapie kunt u zich hierdoor beter gaan voelen.